Sider

onsdag den 1. september 2010

Kurvespringer

OK...!!

I get it...

Søster Sult er født sulten og ER sulten. Havde jo besøg af sundhedsplejesken i går og da skulle Lillesøster vejes og kigges efter. Havde lagt mit bud på 4500g. Jeg synes at hun tager godt fra...men omvendt er det ikke sådan at hun skal ha' bryst og flaske hele tiden, men sagtens kan sove i 3-4 timer.

5200g...tag den...

Sundhedsplejesken og jeg kiggede lige på hinanden. 1 kg på 14 dage. Så plottede vi det ind i kurveskemaet (til udeforstående: der findes sådan et fint skema med kurver for vækst, og som reglen bliver barnet på sin kurver eller hopper måske en op eller ned).
Lillesøster hoppede hermed 2 styks op - og lagde sig på den øverste.

Det er ikke fordi at hun er fed. Næh nej...fordi længden siger 61cm og det betyder så at hun også ligger sig på den øverste kurver i længde (hun har så nok næppe været 53 ved fødslen, men nok mere 57...som Martin fik hende til da han målte hende, men jordemoderen fik 53, og så står der 53 i de officielle papirer...).

Så vægt og højde hænger fint samme, og jeg vil da også mene at hun er en fin proportioneret baby.

Åbenbart så får Høvdingen og jeg store børn. Og børn som fiser afsted i de dér vækstkurver.
Jeg kan allerede nu se, at vi til februar nok skal en tur forbi Rigshospitalet og børnelæge Skovby igen med Lillesøster. Det gør mig nu ikke noget og det er bestemt også helt fino at "systemet" holder øje med småbørn, som vokser meget. Jeg er dog ret sikker på, at hun bare - ligesom Christian bare - tager sig et par ordentlig vækstspring her det første år.
Christian er vel det højeste barn på sin stue i vuggestuen - dog uden at være det ældste. Han ligger vel midt i feltet mht. aldersfordelingen. Men han er klart den store af dem.

Og som storebror - så lillesøster...Hvorfor dog holder sig tilbage...

5 kommentarer:

  1. Tænk hvis vi alle bare kunne knus-elske vores depoter og kurver. Men ja, godt gået (husker hvor glad det gør).

    SvarSlet