Sider

tirsdag den 27. oktober 2009

Mmm...ligger godt i maven

Måske der findes et gen for at eeeeelske flødeskum. Hvis der gør, er det helt klart ét som mor har. Og Frida. Og Christian...Vi har fået ris a'la mande (for første gang i denne sæson), og Christian fik skålen med flødeskum. Han har måske i tidernes morgen set Frida stikke hele hovedet ned. I hvert fald var det hans strategi - og der lød så meget hult nogle "slurp"-lyde.

søndag den 25. oktober 2009

Cirkusprinsessen, som kan trylle...

I fredags fik vi kort besøg af Marianne - aka Cirkusprinsessen - og med sig havde hun en cd med billeder fra vores foto-søndag. En cd fuld af guld.

Her er et udpluk...og så prøv lige at huske at hun ikke er uddannet fotograf. I don't know how she does it...

Der var mange billeder at vælge imellem, og det har dælme været svært at vælge et udpluk her til bloggen.

Far og søn i en upside-down...


Christian kaster håndtegn...


Mor og søn...


Familien Leifelt Bastholm...


Christian på eventyr...


Tankebobler all over...


Tilbage står kun at sige "tak, Marianne" for oplevelsen og billederne. Det er nok ikke sidste gang at du retter linsen mod Christian.

- og til jer andre - der vil vi kun anbefale at få en tid med Cirkusprinsessen!!!

lørdag den 24. oktober 2009

Haves: go' service

Der har været megen brok over dårlig service i København, og det lader nogle gange til at svenske studerende er de eneste, som gider arbejde på en café. Og joooo - der er nok noget om snakken, at serviceniveauet ikke altid er i top.

Når det så lykkes at give go' service, så bliver det nærmest til oplevelsesøkonomi.

Forleden var mor i Mulberry for at købe fedtcreme til at smøre en taske med. Nu er det ikke fordi at vi vælter os i Mulberry tasker herhjemme, og netop derfor vil mor gerne passe godt på sin Elgin!!
Nuvel - kvinden i butikken pudsede på tasken for at finde den rigtige farve, fortalte hvordan og hvorledes den bedst kunne vedligeholdes, lod Christian gå rundt og hive tasker ned af hylderne og var i det hele taget bare rigtig, rigtig flink og hjælpsom.

Og til slut - da hun giver mor bonen - siger hun "Mine initialer står på bonen, så hvis der er noget så ringer du bare herind og spørg efter mig...".

Oh yes - man er jo ved at falde bagover af sådan en behandling.

Butikker i København - watch and learn from Mulberry...!!!!

En anden slags service yder vi åbenbart her i hustanden. Tjaa - vi vidste det faktisk ikke selv, og havde heller ikke planlagt det. Men - vi er altså ret så servicemindet overfor studerende.

Mor underviser jo på CBS i finansiering - og har fået et ret stort hold på 45 studerende. Og de små puds skal aflevere nogle hjemmeprøver, som de har knoklet med i 14 dage (- eller lad os være realistiske og sig 2 dage...). Denne her fredag var der deadline på hjemmeprøve nr. 2 i semestret. Hvis den skal sendes med posten til vores privat her på Østerbro, så skal brevet være poststemplet fredag d. 23. - og ellers har mor mandatet til at afvise en opgave.

Åbenbart var der en studerende, som tog det meget bogstaveligt at der skulle afleveres fredag - og derfor kørte han hele vejen fra Ringsted til Østerbro. Og så ringede han på dørtelefonen for at aflevere sin opgave. Kl. 00:30 - natten mellem fredag og lørdag.

Undskyld - men hvad er der liiiige med ungdommen nu til dags???

Vi var gået i seng. Vi har en lille dreng, som står kl. 6:30 uanset om det er hverdag eller weekend.

Så derfor var det lidt surrealistisk at der blev ringet på kl. 00:30 i nat med beskeden om, at den studerende gerne ville tale med mor. Farmand var dog klog nok til at sige, at hun sov - og det gjorde vi alle egentlig.
Så det endte med at den studerende blev lukket ind i opgangen og kunne lægge sin opgave i Christians barnevogn - og køre hjem til Ringsted igen.

Vi anede ikke, at vi skulle yde den service, som det vel egentlig er at tage imod hjemmeprøver kl. 00:30 om natten...

...og den opgaven har faktisk bare at være til et 12-tal, hvis vi skal vækkes om natten pga. den!!!

onsdag den 21. oktober 2009

Pre-view fra Cirkusprinsessen

Der er kommet lidt mere fra Cirkusprinsessen - og det er very, very good news.

Halløj - et talent!!! You rock, Marianne......og hey - hun har også taget det officielle billede til Copenhagen Marathon - og hey, det er jo det nye sponsor-ting fra mors arbejdsplads Nykredit (bare vi så ikke skal løbe marathon istedet for dhl-stafet...gisp).

mandag den 19. oktober 2009

En Cirkusprinsesse kiggede forbi...

Søndag - sådan lidt over frokost - havde vi en aftale med en Cirkusprinsesse (som også lyder det borgerlige navn Marianne) i Churchill Parken.
Anledningen var at Christian er fyldt 1 år og vi vil gerne ha' taget nogle billeder af ham.

Marianne har mor fundet ude i denne her vidunderlige blogverden. Det er ligesom en verden af blogvenner, der findes. Som I kan se via linket kan Marianne noget med et kamera og lys (en hel del...) og derfor et oplagt valg at sætte op mod Christian.

Meeeeen - Christian havde sine egne planer for søndagen - og gik sine egne veje...


Så det Marianne så mest til gennem linsen var Christians ryg...men der kom nok også et par stykker med ansigt på også. Han blev trods alt vendt et par gange.
Hæng på...resultatet kommer!!!

søndag den 18. oktober 2009

St. Tropez - part II

Så har vi lagt lidt billeder ind fra vores tur til St. Tropez - og Cannes.

Der er så smuk blå, blå himmel på dem - og skræmmende nok har vi allerede glemt det. Der kan man se, hvad det danske efterår gør ved én. Man vænner sig til gråtonerne.

Lige et par ekstra ord om turen. Cannes var såmænd meget hyggelig. Men det er lidt has-been over det. Det vrimler med kvinder, som nok har fået nogle gratis drinks på deres udseende og lette påklædning. Det er bare 30 år siden - og de har ikke opdateret sig selv siden da.
Der er lidt noget Anni-Fønsby-look-a-like over nogle af de kvinder - og det gør altså Cannes lidt komisk.

St. Tropez var lidt landsby-agtigt og det var fedt at være der uden for sæsonen. Det vrimlede ikke med turister over det hele, og det var derfor muligt at gå stille og roligt i gaderne i byen. En masse små butikker, men så alligevel ikke det store udvalg. En lille by, som man ikke kan bruge en hel ferie på at undersøge (så meget var der nemlig ikke), men en hyggelig lille by når sandheden skal være sagt om St. Tropez.

torsdag den 15. oktober 2009

A walk in the park

Christian har været gående i længere tid nu. Sådan cirka en måned.

Men vi er lidt langsomme forældre og har derfor ikke helt haft styr på det med fodtøj. Vi har dog regnet og målt os frem til at han skal ha' en størrelse 24.

Søndag eftermiddag var vi en tur på Kastellet. Christian ville helst stå op i barnevognen og derfor ville det ha' været rart lige at kunne sætte ham af på legepladsen nede på Smedelinien og lade ham brænde noget krudt af (så han måske kunne ligge ned resten af vejen hjem...bare lidt af vejen...).

Men vi havde ikke lige fodtøj til udendørsleg i efteråret, så derfor måtte vi en tur i Søstjernen på Østerbrogade. Det er stedet, hvor nærmest alle østerbro børnefamilierne kommer, og stedet er lettere proppet når der lige er kommet børnepenge. Men det er et fedt sted. De har god tid og ved noget om fodtøj og børnefødder. Så vi fik god hjælp til at vælge sko og støvler.

Her er resultatet...

Et par sko og et par støvler med for. Hele herligheden kostede....(træk vejret ind...)...1.550 kr!!!!

Bloody hell...Det svarer jo til mors budget for vinterstøvler. Hva' sker der...Børnefødder er noget af det dyrebareste vi har her på jorden, så vi passer godt på dem.

onsdag den 14. oktober 2009

Synkronsøvn

Det har været sådan en nat, hvor Christian vågnede kl. 3:15 og derefter lå og blundede resten af natten indtil kl. 5:45, hvor han så endelig valgte at falde helt i søvn igen. Efter at ha' vendt og drejet sig, og afprøvet samtlige sovestillinger op og ned ad sin mor.
Som forældre ligger man og blunder med, og får derfor ikke rigtig sovet...æv...

Det hører heldigvis til de sjældne nætter hjemme hos os, men de forekommer altså - og vi er lidt kvæstet dagen derpå.

Heldigvis er der nogle i verden, som Christian godt kan synkronsove sammen med - og det er Noah. Her i dagplejebarnevogn...


Lad os håbe at Christian har lyst til at synkronsove sammen med sine forældre i nat!!

søndag den 11. oktober 2009

'Allo 'Allo

Så er vi kommet hjem fra en smut tur til La France. Om et par timer er vi alle 3 hjemme, da vi lige venter på at far bliver færdig med at sejle EM i drage i Saint Tropez.

Lørdag morgen drog vi afsted. Spændte på hvordan Christian vil klare en flyvetur. Manden ved siden af i flyvet startede med at proklamere at "så er jeg smuttet" mens han kiggede efter ledige pladser, da han så Christian.
Men der var intet. Hverken op eller ned - og heller ikke på flyveturen hjem med mor onsdag eftermiddag.

Vi fløj til Nice, snuppede en partner (Peugeot) hos Avis og kørte til Cannes for en overnatning. Tømte Petit Bateau og spiste god mad med Christian siddende i klapvognen ved siden af os.
Her overskred vi så klart en grænse hos franskmændene. De er tydeligvis ikke vant til at man tager sit barn med ud at spise. Den ene af gangene blev der ligefrem rullet med øjnene over os.
Pyt med det. Christian synes at det var fedt at komme med og spise fransk mad...Mmm...

Udsigten fra vores hotelbalkon i Cannes...


Efter Cannes drog vi til Saint Tropez og fandt et hotel med balkon, så vi kunne sippe rosévin efter at Christian var puttet.

Udsigten fra vores hotelbalkon i Saint Tropez...


Vejret var fantastisk. 25 grader og alle mand var i korte bukser. Christian tog det hele i stiv arm, og alle var ved at falde bagover når de hørte at han kun lige var fyldt 1 år.

Vi var på markedet i Cannes, hvor krydderierne duftede og farverne på frugt og grøn bare var klarere end i Føtex. Vi var på havnen i Saint Tropez og kiggede på store både. Vi kiggede på franskmænd, som spillede petanque og prøvede at undgå at vandre henover deres bane (lidt svært at gennemskue hvor de spillede...). Vi spiste chokoladekager, som var svimlende i smagen. Vi så en påfulg gå rundt midt på gaden. Vi spiste baguette i lange baner. Vi så det berømte klokketårn i Saint Tropez. Og vi fik hilst på en masse dragesejlere - og andre folk i al almindelighed.


Konklusion: en rigtig god tur!!! Det er nemt at rejse med Christian. Saint Tropez kan godt anbefales i starten af oktober - både til voksne og børn.

fredag den 2. oktober 2009

Obama has left the building...øh - country

Obama kom, talte, sagde hej til Daisy og Lars - og smuttede hjem igen.

Imens sad mor på arbejde - og dér blev hun hele vejen igennem besøget. For Obama skulle nemlig køre forbi Nykredit via Kalvebod Brygge.
Alle var blevet bedt om, at møde inden kl. 9, da Kalvebod Brygge vil være spærret af mellem 9 og 12. Så dér sad vi og ventede og kiggede på Langebro, som mest var tom.

Efter et laaaangt forspil kørte Obama så forbi, og så ventede vi videre på at han skulle køre tilbage igen.
Og efter lidt tid på Christiansborg kørte han - og Michelle - så tilbage mod Kastrup lufthavn.

På tilbageturen fangede vi dem. Og vi kunne endda se i hvilken af de 2 identiske biler de sad. Vi kunne nemlig se Michelles gule ærme!!!!


Puha - så venter vi videre og ser om Obama kommer igen til december. Håber det. For klimaets skyld (- og lidt for showets skyld...for det er altså imponerende at kigge på...)

torsdag den 1. oktober 2009

Christian, 1år

Så er vores lille lækre unge fyldt et år.


Det er helt vildt at der er gået et helt år siden han kom til verden på fødestue 12 på Rigshospitalet. Det er har været et fantastisk år og der er sket meget. Både med Christian - og med os, som forældre.

Vi holdt åbent hus i søndags og havde besøg af familie og venner (- alle de venner, som vi kunne klemme ind i vores lejlighed...), og det var rigtig hyggeligt. Tak for gaverne og tak for at gøre dagen god.

På selve dagen (mandag) var vi i zoologisk have og vise dyr frem for Christian. Vi ventede dog så længe på flodhestene, at han faldt i søvn bagefter, så vi skippede elefanter og isbjørnene i denne omgang.
Men da vi endelig fandt flodhestene (i det meget grumsede vand), så var der andre børn tilstede - og så kan flodhest være flodhest i Christians verden. Børn - se det er der noget ved. Så det var lidt svært at få et billede af Christian med en flodhest i baggrund...


Efter zoologisk have tog vi i Magasin, hvor Christian på 4. sal i legetøjsafdelingen fik lov til at pege på 1 ting, som han så måtte få. Lidt svær øvelse at foretage med ham eftersom armene fægter rundt og han peger på praktisk talt alle ting.
Men vi endte på en puttekasse i håbet om, at han en dag (bare en-eller-anden dag...) vil sætte sig ned og stille og roligt koncentere sig om at putte ting i kassen.

Og siden fødselsdagen har den næsten bare stået på lægebesøg. Vi har været til kontrol på Rigshospitalet hos børnelæge Skovby, som synes at vores søn var helt og aldeles normal. Og derefter ikke vil se os igen.
Han er en fantastisk børnelæge, som meddelte os, at han arbejder med syge børn og der er intet i vejen med vores søn, så det var ikke længere hans bord...Sådan!

Christian vejer 13,7 kg og er nu 84 cm lang. Han har nok været oppe og veje lidt mere, men han er begyndt at gå. Og gå. Og gå. Og bruger nok så meget energi og så mange kalorier, at der tabt lidt på vægten.

Vi har også været til vaccination, og sædvanen tro så tog Christian det i stiv arm og var kun lige pjevs mens han blev stukket - og efter 30 sekunder på armen var det glemt.

Men det er vist fedt nok at være 1 år...