Sider

mandag den 30. marts 2009

Halfway Happy Birthday - og udenlandsbesøg

I lørdags blev Christian 6 fulde, fede måneder. Det blev fejret med chokoladetærte til de voksne og pæremos til den lille mand.

Det var en rigtig fin dag, og vi hyggede med gaver. Christian ved ikke helt hvad en gave er, og derfor var indpakning det suverænt mest spændende.
Dog har han nu fået sin første "rør-og-føl" bog om kæledyr. Han er begyndt at række ud efter Frida når hun kommer forbi eller hen til ham, stopper helt op hvis hun går forbi hans kravlegård og smiler meget gerne til hende. Så det er vist på sin plads med en "rør-og-føl" bog.

Også helt klart i den logiske afdeling for babyer, at Christian på sin 6 måneders dag kan i føre sig en str. 2 år i Lacoste polo t-shirts. Klart, klart...hvor små babyer laver de egentlig i Frankrig?!


Opvarmning til fødselsdagen om fredagen bestod af den sædvanlige omgang babysvømning. Normalt er han sådan lidt on/off med hensyn til svømning. Nogle gange er det okay med en halv time i vandet og lidt hygge, og andre gange har han fået nok efter 10 minutter.
Men...i fredags skulle han lige vise, at han var den eneste som havde gået til babysvømning på et tidligere hold og derfor måtte meget mere end de andre (- han må faktisk godt dykke på lidt flere måder end de andre...ren show-off...). Så der lød hvin, snakken og pludren i stor, stor stil.
I hvert fald viste han sig som 100% vandhund. Dejligt...og beviser at babyer lige skal ha' en chance for at finde sig til rette.


Her mandag har vi så taget den lille mand på sit første udenlandsbesøg (- og ladet Frida være alene hjemme, så hun kunne tage sig en lang lur ude på badeværelset!). Drengen er jo vokset ud af sin autostol og det har virkelig været med hiv-og-sving at vi har kunne klemme han ned i den på det seneste (jah - næsten lige siden at han blev født, men det hænger nok sammen med at vi lige skulle gennemskue at der var sådan et babyindlæg i, som skulle tages ud).

Nåh - men i Sikkerheds-Sverige der kan man købe alle mulige former for sikre autostole. Det kan man sikkert også herhjemme, men det er nu mest sikkert at den lille mand sidder bagudvendt (- næh - vi kører ikke så helt rådent...men for en sikkerheds skyld). Så vi drog til "hinsidans" og fandt en lækker, stor og dejlig autostol til ham. Han blev SÅ glad af at få mere plads at han snakkede løs og blev rigtig glad når vi overhaler nogle...sjovt!!!!
Det er bare tophygge i das auto!

Desuden er Sverige jo hjemmebane for det fantastiske mærke "Polarn och Pyret", som vi har forelsket os i. Det er lækkert tøj, som holder farverne (modsat Molo) og som er lækker kval. I København er det kun at finde på 3. sal i Illum, og det er en lidt dyr adresse!!
Prisen er ens i Sverige og Danmark, men som bekendt er den svensk krone og danske krone ikke helt ens...Aha! Så vi fik også shoppet lidt "POP" derover, og Christian fik sine første shades.
Vores lækre unge er blevet supercool...

onsdag den 25. marts 2009

Forårsstemning

Puha - far og mor har haft kærestedag - og det betød en stor buket med 25 røde roser til mor. Hvor er far bare dejlig!!!!
Det var dejligt med en dag, hvor vi primært havde hinanden i centrum - og Christian tog en laaang lur i sin vogn, mens vi guffede en brunch i os.


Far har også haft årets første træning på vand. Det foregik i fredags med Lars og Lars fra Hellerup Havn i det pragtfulde forårsvejr.
Mor smed Christian ned i vognen og tog Frida i snoren, og gik ud og spiste frokost med de 3 sejlere, da de færdige med at ordne båd og lufte håret på Øresund. Det var rigtig hyggeligt at sidde dér og nyde vandet og solen...Kan varmt anbefales.

Ellers vokser Christian bare derud af. Mor gik og pakkede kassen med str. 74 tøj ned, og ned røg også et par Katvig heldragter. Nu er det sådan at drengen er begyndt at få lidt runde marcipan-lår - eller også er det bare supergode starbådsben, som han ligger an til allerede nu - men i hvert fald er der tendens til at natdragter strammer lidt om lårene.
Sååå - op hev mor en str. 86 Katvig body og tænkte "den prøver vi da lige på...de er jo lidt små i størrelserne". Vupti - den passer knægten fino...
Hva' så...andet end at gå i gang med at finde det str. 86 frem, som han allerede kan bruge nu.

Helt ærligt - kan man godt tillade sig at ringe til Københavns Kommune og be' om dobbelt-op i børnepenge???
Har jo ligesom en dreng, som vokser for 2...

Ellers går det glimrende. Dog har vi fået halveret vores mødregruppe, og er derfor nu kun 3 lækre babyer og 3 mødre tilbage (jooo - vi mødre er da også lækre, men det skal jo ikke overskygge de små...).
Jah - der findes jo de her historier og rygter om perfekte Østerbro-mødre med Hunter gummistøvler, Silvercross barnevogne, kun spisende ikke-hvede brød fra Emmerys til en halv million og drikkende økologiske soya-latter...
Well, well, vi er ikke sådanne mødre - og om dette er skuffende for de, som har forfaldt gruppen vides ikke...
Men vi - som er tilbage - mødes trofast 1 dag om ugen, og det ser ud til at vores unger nyder hinanden selskab (- og det gør vi voksne iøvrigt også...)Vi sover stadig om natten, men Christian har fået en-eller-anden fiks idé med at flytte lidt rundt på sig selv. I går aftes betød det at han blev puttet med hovedet i den ene ende af sengen, men selv valgte at det altså skulle være omvendt og derfor vendte sig selv 180grader. Underligt! Dertil kommer at han gerne vågner og synes, at det vi liiiige mangler kl. 6 om morgen er en lille fest til at peppe stemningen op og starte dagen på. Så der står et vandfald af spyt og lyder høje hvin fra babysengen ved siden af os.
Det er noget, som man vænner sig til...

søndag den 15. marts 2009

Hej lille skat. Hvor er du fin...

Utroligt - men det er faktisk et års tid siden, at vi første gang så Christian.
På en helt almindelig onsdag så vi ham på en skærm på Rigshospitalet med en klump i halsen. Fik fine sort/hvid billeder med hjem, som vi synes var helt unikke (hvilket de også var - og er) og at det hele stadig var lidt mærkeligt...
Det er også underligt at tænke tilbage på, at han dengang blev målt til 6,7 cm - og kun var en lille bule på mors mave (bulen sidder der iøvrigt stadig...hmm...mon de graviditetskilo ryger på et tidspunkt...).

I dag er Christian så vokset til at være 78 cm lang og vejer 9,7 kg. Læge-Eva synes, at han er meget stor og Sundheds-Lene synes, at han er den mest laid back baby på hele Østerbro.
Vi fik 5 mdr. vaccination i mandags, og det gik ret godt. Christian pev lidt over at blive stukket, men han glemte alt om det da far tog ham op - og så var det ligesom overstået. Short - and almost sweet...

Tirsdag fik vi besøg af Sundheds-Lene, som trillede lidt rundt med Christian og sad med ham i favnen. Det generede ham ikke det mindste, at sidde hos hende, for hendes vægt har nemlig sådan en fiks sort kugle, som er fantastisk at lege med. Og derudover så kan det bare ikke hidse ham op, at sidde hos søde mennesker. Så han er rimelig afslappet...og han begynder nok snart at kunne trille rundt af sig selv.
Men - 78 lang og 9,7 tung. Han er en stor baby!! - og som sidebemærkning kan så også lige siges, at vi har pakket str. 74 ned og rykket ind i str. 80.

Ellers er vi startet på nyt rytmikhold, og det er lige så sjovt og hyggeligt som det forrige (- der er også 3 andre babyer fra det forrige hold, som er rykket med op, så der er kendte ansigter). Christian er blevet rigtig hardcore rytmik-baby, og kan nu uden de mindste problemer klare en hel time (i starten gik han jo kold efter en halv time). Og vi andre får lært lidt flere sange, som sidder fast på hjernen resten af tirsdagen.

Desuden har vi været i babybio og set "Mænd der hader kvinder". Trolden faldt i søvn efter en halv time (- han har jo heller ikke læst bøgerne, så ved ikke hvor spændende det bliver...) og lå og sov i sin voksipose midt i det hele i en times tid. Nemt...
Han vågnede dog op til sidst og synes at det var superspændende at følge med på lærredet, hvor det begyndte at blive lidt voldeligt. Puha - skal man så holde sin baby for øjnene...Nåh - der har ikke været dårlige drømme siden.

Sidst - men ikke mindst - og nok mest vidunderligt: han er begyndt at sove igennem!!
Det er efterhånden lykkedes os, at få så meget mos, grød og mælk i ham i løbet af dagen, at han sover fint fra kl. 23 til kl. 7.
Det er fantastisk ikke at skulle stå på koldt køkkengulv i bare tæer kl. 3:37 og lune mælk. Det er fantastisk ikke at skulle falde over Frida kl. 3:37. Og det er mest fantastisk at få 7-8 timer straight ind på søvn-kontoen. Fantastisk!!!

søndag den 8. marts 2009

Siden sidst...

Jah - så er der gået et stykke tid igen, og vi har haft travlt med lidt af hvert.

Farmand har været i Cannes og sejle. Han kom hjem uden brune ben (meget solidarisk med os andre vinter-hvide danskere) og havde næsten sovet igennem om natten. Åbenbart er han programmeret til nu, at vågne hver 3.-4. time sammen med Christian. Smart biologisk. Usmart når nu han har chancen for at sove igennem...
Men - vi fik en glad farmand hjem, som havde nydt at være på vand for første gang i år.

Mens far var i Cannes, var mor og Christian - og Frida - på Ærø igen. Desværre døde oldefar lidt uventet sidst i februar, og vi måtte en tur derover og sige et sidste farvel.
Det gik fint, og Christian kunne bringe et smil tilbage på morfars ansigt...Heldigvis har vi jo lige været derover, og har derfor et rigtig fint minde med et billed af oldefar med en storgrinende Christian i favnen. Et dejligt minde at ha' tilbage!

Så - vi måtte aflyse besøget af Sundheds-Lene, og derfor kommer hun på tirsdag. Så vi venter endnu i spænding - stor spænding - på hvad Christian mon vejer. Vi er nok lige omkring de 9,5 kg...mor gætter på lidt over og far på lidt under...Lad os se...I hvert fald er Christian blevet rigtig, rigtig glad for mos og grød. Vi er efterhånden oppe på 3 måltider med mos og/eller grød hver dag - og han er vild med det!!
Især pæremos er populært...og underligt nok har vi andre faktisk lidt svært ved at smage forskel på pæremos, æble-banan-mos, og hvad de nu ellers hedder. De smager ret ens - for os. Men Christian kan smage forskel. Det er helt sikkert!!

Ellers har vi været til sidste omgang af rytmik og svømning. Rytmik er blevet det helt store hit. Det er helt sikkert noget, som han ææælsker. Bare det at komme ind, få tøjet af (beholder dog ble på) og så kigge på andre babyer...ØØjjjj....
Svømning derimod er lidt noget andet. Vi har dog besluttet at fortsætte og se om mon ikke Christian kan blive lidt mere glad for vand. Vi krydser fingre!
Så vi fortsætte på "advanced beginners" i den kommende tid...